Az Egyesületről és Rólam

Egyesületünk a World Ju Jitsu Fedaration évek óta foglalkozik önvédelmi oktatással. A gyerekek részére judo edzéseket, a felnőtteknek ju-jitsu edzéseket tartunk. (www.wjjko.hu)

Jómagam – Maracskó Nóra – a WJJF Magyarország SE keretein belül több mint 20 éve foglalkozom harcművészetekkel. 1996 óta van gyermek és felnőtt csoportom, edzői végzettséggel rendelkezem. A XX. kerületi Tátra téri Általános Iskolában negyedik éve tartok gyerek judot és felnőtt ju-jitsu edzéseket. Két gyermekem 17 és 13 éves lányok, gyerekkoruk óta járnak hozzám edzésre, és a nyílt edzéseken ők is segítséget nyújtanak az önvédelmi fogások elsajátításában.

A női önvédelemmel  1998-ban kezdtem el foglalkozni. Fitness termekben, iskolákban tartottam önvédelmi edzéseket gyerekek és felnőttek részére. Ezt a hagyományt szeretném folytatni iskolákban, edzőtermekben.

Az önvédelem manapság rendkívül fontos. A gyerekek a támadások elsődleges célpontjai, de a nők és a férfiak is sokszor kerülnek támadások központjába. Az értékek eltulajdonítása, az atrocitások elkerülése elérhető sokszor a helyes magatartás megválasztásával, és a határozott fellépéssel. Amennyiben ez mégis kevésnek bizonyul, akkor egyszerű fogásokkal elsajátítható az utcai önvédelem alapjai. A képzés lehetőséget biztosít különböző szituációkból való szabadulás kipróbálására, illetve a helyes magatartás megtanulására.

Várunk mindenkit!

Wjjf-Wjjko_Hungary SE  BORITO4

 

 

Vélemény, hozzászólás?